Sugen på något nytt?

Här kan hitta dem olika köttdetaljerna samt tips för en fulländad middag.

Griskött
Fläskkarré 72-75 °C
Kotlettrad 68-70°C
Fläskfilé 68-70°C
Skinka, julskinka 68-70

 

Nötkött
Oxfilé  55°C
Ryggbiff 55°C
Entrecôte 55-58°C
Rostbiff 55-58°C

Lamm
Lammytterfilé 58-60˚C
Lammstek  60+˚C
Lammracks 58-60˚C
Lammentrecôte 60+˚C

Nöt, lamm                      Blodigt (rare) 55˚ C
Nöt, lamm                      Medium (medium rare) 58-60˚ C
Nöt, lamm                      Medium–välstekt (medium) 60–65˚ C
Fläsk, nöt, lamm                Välstekt (well-done) 70˚ C

Köttermometer är oumbärlig i köket.
Låt köttet vila både innan och efter tillagning. 
Ett rumstempererat kött blir som regel både saftigare och mörare.