Här kan ni hitta de olika köttdetaljerna och få tips för en fulländad middag

Nötkött

Oxfilé  55°C
Ryggbiff 55°C
Entrecôte 55-58°C
Rostbiff 55-58°C

Griskött

Fläskkarré 72-75 °C
Kotlettrad 68-70°C
Fläskfilé 68-70°C
Skinka, julskinka 68-70

Temperaturer

Nöt och lamm  –  Blodigt (rare) 55˚ C
Nöt och lamm  –  Medium (medium rare) 58-60˚ C
Nöt och lamm  –  Medium–välstekt (medium) 60–65˚ C
Fläsk, nöt, lamm  –  Välstekt (well-done) 70˚ C

En köttermometer är oumbärlig i köket.
Låt köttet vila både innan och efter tillagning. 
Ett rumstempererat kött blir som regel både saftigare och mörare. 

Temperaturer

Nöt och lamm
–  Blodigt (rare) 55˚ C
Nöt och lamm
–  Medium (medium rare) 58-60˚ C

Nöt och lamm
–  Medium–välstekt (medium) 60–65˚ C

Fläsk, nöt, lamm
–  Välstekt (well-done) 70˚ C

En köttermometer är oumbärlig i köket. Låt köttet vila både innan och efter tillagning.  Ett rumstempererat kött blir som regel både saftigare och mörare. 

Butik Trönninge – Pilgatan 3, 432 47 Varberg, Telefon 0340-20 55 90  |  Butik Ica Kvantum – Torggatan 26, 432 41 Varberg
Produktion – Värnamovägen 4, 432 32 Varberg, Telefon 0340-20 55 91